Милион динара подршке за "Српске недељне новине"

Покрајинска Влада издвојила је ове године за "Српске недељне новине" из Будимпеште милион динара подршке, што је четири пута више од прошлогодишњег издвајања за тај значајан медиј за Србе у Мађарској, саопштено је из владе Војводине.

Уговор о финансијској подршци за ову годину потписали су покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Мирослав Штаткић и главни и одговорни уредник Српских недељних новина Драган Јаковљевић.

"Ово је за нас изванредно важно, јер ћемо број страница нашег културног додатка са садашњих 12 повећати на 20. То је значајан искорак, први после више година и сигурно га не би било да није било изузетног разумевања Покрајинског секретаријата", рекао је Јаковљевић том приликом.

Према његовим речима, финансијска подршка истовремено је и подстицај да још истрајније чувамо идентитет и културу нашег народа у Мађарској.

Прецизиравши да је укупна подршка медијима који у земљама у окружењу излазе на српском језику са милион динара у 2016, повећана на шест милиона у 2017. години, Штаткић је нагласио да ће та тенденција бити настављена и у наредном периоду.

"Информисање и култура су кључни елементи очувања идентитета наших сународника у земљама у окружењу. Стога ћемо, колико год будемо могли, подржавати постојеће медије и институције, али подстицати и покретање нових, за то важних пројеката", додао је он.

Поред Српских недељних новина, одлуком конкурсне комисије, вишеструко већим средствима од прошлогодишњих, подржани су медијски пројекти Заједничког већа општина и Радио Дунава из Вуковара, Радио Банске Косе из Белог Манастира, Радио Борова и Српско-румунског мултимедијалног центра Медиалинк из Темишвара.

Уз то, први пут је подржан и пројекат Медимедие из Сегедина, чији циљ је информисање Срба и у Мађарској, и у Румунији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи