Мајски фестивал писаца дијаспоре

Удружење писаца "Седмица", књижевна заједница Удружења књижевника Србије, позива књижевне ствараоце, чуваре српског језика и културе и све љубитеље лепе писане речи на традиционалне XXII Мајске сусрете писаца дијаспоре.

XXII Мајски сусрети писаца дијаспоре одржаће се од 12. до 14. маја 2017. године у дворани SAALBAU Titus-Forum (Nordweststadt), у Франкфурту на Мајни, јављају организатори.

Програм почиње 12. маја у 20 сати свечаним пријемом у Генералном конзулату Републике Србије.

Сусрети се настављају 13. маја обиласком знаменитости града Франкфурта, као и отварањем изложбе слика Милијане Јуце Јовановић из Руме (изложба ће трајати до 28. маја 2017).

Истог дана, од 18 до 23 сата одржаће се Мајска песничка ноћ и додела Орфеја. Ауторима три најбоље песме за одрасле биће додељене по одлуци стручног жирија књижевне награде: Златни, Сребрни и Бронзани Орфеј и Бамби Орфеј једној необјављеној песми за децу. Учествују књижевници из Србије, Републике Српске, Румуније, Мађарске, Француске, Швајцарске, Данске, Аустрије, Немачке...

Последњег дана Сусрета, 14. маја, одржаће се промоција књиге песама Гавранов пољубац Новице Соврлића, књижевника из Косовске Митровице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи