Шта се крије испод Кубер Пидија

У подземно православно царство води вас емисија "Срби са Петог континента", у суботу, 15. априла у 12 сати. Екипа "Света без визе" посетила је Свети град и Свету земљу. Шта га чини толико различитим и посебним, сазнаћете истог дана, на РТС САТ у 18 сати.

Први пут од када постоји, неко се усудио да се камером приближи светском чуду - српској православној цркви Светог Илије у недрима пустиње далеке Аустралије. Екипа емисије Срби са петог континента, Драгана Гавриловића, успела је да дође до Кубер Пидија, места где су наши људи одлазили у потрагу за опалом. Нешто им је ипак недостајало, у тешким, готово немогућим условима за живот, где се тешко преживљава под суровим температурама.

И баш друмовима којима је бродио Мед Мекс у истоименом филму, српски мотористи, попут друмских ратника, километар по километар приближавали су се православној светињи, чији пројекат до сада није забележен у историји светске архитектура.

Емисија Светиња под земљом на програму је у суботу 15. априла у 12 сати.

Ускрс у Јерусалиму 

У емисији Свет без визе, Маје Мартиновић и Драгана Јочића, истог дана, у суботу, 15. априла у 18 сати видећемо како изгледа Ускрс у Јерусалиму, граду који је преживео је 36 ратова, 17 пута спаљиван до темеља, 18 пута поново дизан...

Уредник Медијске мреже српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи