Укус Србије
У дому породице Салијевић Blomqvist у Стокхолму, недавно је организована презентација и дегустација српских гастрономских чаролија. У укусу и мирису српске кухиње уживале су чланице три удружења из главног града Шведске.
Невладина организација ARTE SCAN и њен оснивач Зорица Салијевић угостила је 20 жена, чланица Међународног клуба жена из Стокхома, чланице Кулинарске секције и чланице Америчког клуба жена.
Том приликом, дамама је, на лицу места, показано како се прави наша гибаница, а затим је уследила и видео презентација Србије.
Након тога, даме су биле у прилици да дегустирају наше специјалитете, колаче и вино.
Рецепт за спремање гибанице објављен је у књизи Свет на тањиру - Међународни кувар који је Зорица Салијевић објавила 2015. године.
У реализацији овог догађаја учествовали су пријатељи из Србије и Шведске.
"Овим догађајем обележен је јубилеј - 100 године од успостављања дипломатске сарадње између Србије и Шведске, а сав прихог од овог догађаја ићи ће у хуманитарне сврхе, у Србију", рекла је за РТС Зорица Салијевић.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар