Швеђани радо посећују Србију

У занимљивом амбијенту касина Cosmopol у Стокхолму, 23. марта, отворен је Сајам туризма затвореног типа Б2Б на коме је учешће узело преко 50 учесника, представника земаља и туристичких организација. Међу учесницима овог сајма нашла се и Туристичка организација Србије.

Наша земља представила се многобројним посетиоцима понудом еко-туризма као и спа и велнес туризма. Велико интересовање Швеђана усмерено је, пре свега на посету Београду кога су туристички медији у Шведској представили као врло интересантну европску дестинацију, али пажњу посетилаца заокупили су и наши зимски скијашки центри, Копаоник и Златибор, јавља за Програм за дијаспору РТС Зорица Салијевић, новинарка и оснивач организације ARTE SCAN.

У разговору са Даријом Бутиган, маркет менаџером Туристичке организације Србије, сазнали смо да је учешће на овом сајму јако добра прилика за Србију да се представи на овом релативно удаљеном тржишту, које показује велико интересовање, с обзиром на то да Србија нема излаз на море.

"Упознавање нових дестинација, култура, али наравно спа и велнес компонента, су основни чиниоци који привлаче госте из Скандинавије, што им помаже у отклањању стреса. Србија може много да понуди у том смеру. Последњих година се у Србији развија све више и више сеоски туризам, где гости могу да уживају у нетакнутој природи, хране се производима који су гајени на еколошком принципу, без коришћења било каквих адитива. Туристи имају прилику и да осете наше традиционално гостопримство, као и да учествују у припремању традиционалних јела из наше земље. Бањски центри све више спајају ту анти стрес компоненту са својом општом понудом, која може да одговори високим потребама гостију", рекла је Дарија Бутиган.

Сајам туризма Б2Б посетио је и амбасадор Републике Србије у Шведској, Драган Момчиловић.

"Србија је у процесу развијања туристичке понуде у Шведској. Ми, у овом трентуку, имамо око 17.000 шведских туриста који сваке године долазе у нашу земљу. Без обзира на то, ми морамо да урадимо знатно више да би тај број повећали на више хиљада, као што имају земље у нашем окружењу. Ми имамо Дунав, бање, голф туризам, а посебно је занимљив медицински туризам, што је веома атрактивно за госте из овог дела света. Они желе да доживе авантуру, да уживају у природи, нашим специјалитетима и квалитетним винима. Улога наше Амбасаде је веома велика. Наша је обавеза да подржимо оваква представљања на оваквим и сличним туристичким манифестацијама. Оно што је значајно је да ће Амбасада наставити са анимирањем новинара који ће отпутовати у Србију. Већ у јуну, 6 реномираних новинара доћи ће у нашу земљу и обићи ће значајна места, а након тога писаће о нама, што ће помоћи промоцији наше земље и туризма", рекао је амбасадор Момчиловић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару