Српски излагачи на "Сајму становања и ентеријера" у Бечу

На "Сајму становања и ентеријера" у Бечу, који је трајао од 11. до 18. марта, успешно су се представили и излагачи из Србије.

Водећи сајам за становање и дизајн у Бечу и ове године је привукао велику пажњу излагача и посетилаца. Око 500 излагача представило је најновије трендове у области становања и дизајна, а изложбене хале су биле тематски подељене на четири области: кухиња из снова, намештај по мери, купатило и башта и дизајнерски комади.

За посетиоце су организована предавања, јавна кувања, а дизајнери и столари су показали своје умеће. Могле су се видети и иновације произвођача кухиња и трендови за кухиње, лежајеве, тапациран намештај и класичан намештај, уређење купатила, санитарија и велнес-оазе, трендови за баште, терасе и балконе.

Светску премијеру је имао iLifeSOMM, технологија хидродинамичког спавања на воденом кревету на коме се за само 12 минута лежања, осећате као поново рођени. Технологија iLifeSOMM има укупно 8 врста терапије где се користи елемент воде и оптимална расподела притиска, музика, инфрацрвена и магнетна технологија итд.

Столарска сцена сајма је ове године била у жижи интересовања, а дрво као сировина у средишту пажње. Србија је као свог представника имала компанију Bemman која производи све врсте прозора и врата, намештаја, облоге за подове и зидове, као и степеништа, и то 100% од дрвета. Компанија успешно послује у Русији и Казахстану, а недавно је отворила и своје представништво у Бечу.

Најбоље из Србије у сегменту керамичких плочица се представио водећи српски произвођач керамичких плочица, Керамика Кањижа.

Компанија Керамика Кањижа је у току 2016. године произвела и продала 2,5 милиона метара квадратних плочица, од чега је чак 50% пласирано на тржишта у извозу. Као главни циљеви компаније за наредни период су одржавање и повећање процента извоза, па тако не чуди да је ове године управо Керамика Кањижа једини домаћи прозвођач керамичких плочица који је узео учешће на Сајму становања и ентеријера у Бечу.

Керамика Кањижа је у Бечу показала своје бројне новитете, као и своје најпродаваније плочице имитације природних и грађевинских материјала, чиме је званично обележила улазак на аустријско тржиште.

Праву атракцију на сајму у Бечу је изазвала компанија Quercusplus чији је заштитни знак расхладна винска витрина од храстовог дрвета, елегантног изгледа. На штанду су приказане и остале фасцинације врхунског квалитета компаније Quercusplus као што су дрвени лавабо, дрвене кутије за вина, визит карте од дрвета и многе друге.

Штандове су посетили Амбасадор Републике Србије у Аустрији Перо Јанковић и Нада Кнежевић - саветник Амбасаде и представник Привредне коморе Србије.

Будући да је Аустрија традиционално једно од најјачих тржишта и за српске произвођаче, присутност на овом сајму је врло важна, али су важне и све остале активности које се спроводе с циљем анимирања аустријских купаца који знају да цене квалитет и пословност.

Током седам дана сајма остварени су бројни пословни контакти са партнерина из Аустрије и иностранства, као и онај најважнији, непосредан контакт са будућим купцима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару