Изложба "Interruption" у Лондону

Contemporary Balkan Art (CoBA) представља изложбу "Interruption" у лондонском клубу Library. Поставку чине слике, цртежи, графике, скулптуре, фотографије и видео радови, који до сада нису излагани на овим просторима.

Ова изложба проширује фокус активности CoBA ка индивидуалном стваралаштву савремених балканских уметника који су препознатљиви по свом друштвеном ангажману и јединственом разумевању различитих апсурда који чине савремени живот и политику, пише у саопштењу организатора.

Период транзиције Балкана, од колапса југословенског социјализма до данас, карактерише се различитим облицима прекида, укључујуцћи економске неизвесности, културне преокрете и демографске промене. Притисци и неизвесности који настају услед турбуленција на светској политичкој сцени, као што су Бреxит, избор Доналда Трампа за председника Сједињених држава и све присутнија десница у Европи, поручују да се "балканско искуство" може заправо посматрати као својеврсни мејнстрим.

Сви уметници се баве односима у контексту специфичног географског и културног простора Балкана, било да су из Румуније, Србије, Бугарске, Босне и Херцеговине или Црне Горе. CoBA први пут на једном месту окупља уметнике - суседе које карактерише заједничка ауторефлексија као последица стања и процеса кроз које пролазе.

Изложба Interruption је отворена у лондонском клубу Library, од 6. априла до 11. маја 2017. године.

Contemporary Balkan Art (CoBA) заступа и промовише уметнике са Балкана чији је значај увелико потврђен на домаћој и међународној уметничкој сцени.

Уметници: Драгос Бурлаћу, Мирза Дедаћ, Лидија Делић, Александар Димитријевић, Станимир Генов, Немања Голијанин, Нина Ивановић, Тадија Јаничић, Жолт Ковач, Ива Кузмановић, Петар Мирковић, Јована Младеновић, Немања Николић, Емир Шехановић, Марија Шевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару