Конкурси за суфинансирање пројеката 2017.

Министарство спољних послова, Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, расписује конкурсе који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре. Конкурси су отворени од 13. марта до 03. априла.

Предмет оба конкурса је суфинансирање пројеката који имају за циљ: 1) употребу, учење, чување и неговање српског језика и ћириличког писма, чување и неговање српског културног, етничког, језичког и верског идентитета; 2) унапређење економске сарадње Републике Србије и Срба у региону.

ОБЛАСТИ КОНКУРСА

На конкурсима учествују пројекти који се могу сврстати у једну од следећих области, које је обавезно треба назначити на пријавном формулару скраћеном формулацијом:

Подршка организацији школа, кампова и едукативних радионица намењених дечјем и омладинском узрасту - скраћено: ШКОЛЕ.

Подршка изради и аквизицији уџбеника, књига и дидактичких средстава намењених школама и библиотекама Срба у региону - скраћено: КЊИГЕ.

Подршка организовању манифестација, омладинско - спортских и културно - уметничких догађаја и приредби у региону и матичној држави- скраћено: МАНИФЕСТАЦИЈЕ.

Подршка пројектима медија, медијске писмености и дигиталне комуникације који су намењени Србима у региону - скраћено: КОМУНИКАЦИЈА.

Подршка пројектима издавачке и књижарске делатности који јачају везе и матичне државе и Срба у региону - скраћено: ИЗДАВАШТВО.

Подршка пројектима који доприносе заштити права и интереса држављана Р Србије и Срба у региону (правна помоћ, статусна подршка у матичној и држави пријема, подршка организовању, истраживања) - скраћено СТАТУС.

Подршка пројектима који доприносе унапређењу економске сарадње Р Србије и Срба у региону - скраћено ЕКОНОМИЈА.

Право учешћа на конкурсу имају: 1) организације, удружења грађана припадника српске заједнице из региона 2) регистрована удружења грађана са седиштем у Републици Србији; Право учешћа на конкурсу немају: 1) директни или индиректни корисници буџетских средстава, 2) појединци, 3) привредни субјекти.

Реализација пројекaта предвиђена је у току 2017. године.

Организација која се пријављује на Конкурс може аплицирати само са једним пројектним предлогом.

Детаљне информације о конкурсима могу се наћи на сајту Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону  dijaspora.gov.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару