Књиге на немачком за другаре у Лесковцу

Српско културно друштвo "Слога" из Манхајма у Немачкој послало је донацију у књигама на немачком језику Основној школи "Светозар Марковић" из Лесковца.

Иницијатива је потекла од Милане Ракић, мастер професора српског језика и књижевности из Лесковца, која већ другу годину под окриљем Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, на подручју северног дела покрајине Баден - Виртемберг у Немачкој, предаје у школама на српском језику.

"У жељи да се ученицима ове школе, који уче немачки језик, обогати школски библиотечки фонд и да им литература буде доступнија и разноврснија, дала сам предлог Слоги из Манхајма да финансијски подржи куповину књига на немачком језику, које бисмо доставили на дар. Ово друштво, на челу са председником Теодором Томашевићем, радо се одазвало акцији. У избору књига помогла ми је и Боса Марјановић, председник Савета родитеља школе у Манхајму. Свака књига је бирана са великом пажњом јер смо желели да заиста буду сврсисходне", појашњава професорка Ракић и истиче да школа на српском језику већ дуже има одличну сарадњу са овим друштвом.

Сликовнице, дечје књиге, речници, приручници, дела класичне књижевности, попут Малог принца, Пипи дуге чарапе, Хајди, Књиге о џунгли, Шекспирових сабраних дела, употпуниће полице школске библиотеке. Јовица Марјановић, директор Основне школе Светозар Марковић у Лесковцу, захвалио се на донацији рекавши да до сада у њиховој библиотеци није било књига на немачком језику.

"У нашој школи влада велико интересовање за учење немачког као другог страног језика. Ово је прилика да се деца уведу у нека нова открића, да на другачији начин уче језик и да на том пољу остваре боље резултате", додао је Марјановић.

Током марта се планира још једна занимљива активност између ове две школе. На огледном часу ће се, путем интернета, остварити међупредметна корелација на школским предметима српски и немачки језик. Ученици ће рецитовати, разговарати и наставити сарадњу која је започета још прошле школске године на једном сличном часу, када су наставу уз помоћ аудио-визуелних средстава држале Санела Ћирић и Милана Ракић.

Школи Светозар Марковић, директору Јовици Марјановићу и професору разредне наставе Санели Ћирић уручене су захвалнице због досадашње сарадње. За манхајмску Слогу и Допунску школу на српском језику такође путују захвалнице из Лесковца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару