Шта је ново у Аустралији

Приликом прославе Дана државности средином фебруара, у амбасади Србије у Камбери уприличен је први сусрет представника Српско-аустралијске коморе која је у оснивању. Драган Царан најављује и остале догађаје у Аустралији.

„Задаци Коморе су такви да се што боље прикажу и наши производи у Аустралији, не само храна, него и српске компаније, комплетан српски, да тако кажемо, бренд. То ће бити основни задаци, као и наше позиционирање, односно учествовање на сајму хране у Сиднеју на коме ће се представити неке српске компаније и помагање и промоција одређених компанија и институција као што је Музеј Никола Тесла, изложба Никола Тесла и друге активности, повезивање српске и аустралијске привреде", каже Зоран Голуб, један од оснивача Српско-аустралијске привредне коморе.

У Перту је веома активан Тесла форум који најављује гостовање Музеја Никола Тесла из Београда на Петом континенту.

„По трећи пут у Перт доводимо изложбу Музеја Николе Тесле и сви се радујемо томе. Прошлог пута смо постигли велики успех, било је више од 10000 посетилаца, тако да смо и ове године успели да са Музејом Никола Тесла оргнанизујемо, а јако је било тешко добити термин. Међутим, од 1. до 16. јула изложба дефинитивно долази у Перт и све припреме су већ обављене. У разговорима смо да се изложба пресели у Сиднеј крајем јула и почетком августа и верујем да ћемо усагласити уговоре, тако да ће по први пут Музеј Николе Тесле имати могућност да прикаже Теслину заоставштину у источним државама Аустралије", каже Бранислав Грбовић, Тесла форум из Перта.

„Ер Србија и Етихад Ервејс сматрају да је добро да уђемо у Привредну комору да бисмо ојачали економску везу између Србије и Аустралије. Наравно, има интереса за нашу фирму, желимо да промовишемо српски бренд. Србија је сада познат бренд у Аустралији, а желимо да га ојачамо, да постане мејн стрим", каже Стева Шипка, директор Ер Србија у Сиднеју.

Наш сарадник Драган Царан јавља добру вест, да од 1. фебруара 2017. надлежни органи у Аустралији примењују одлуку о признавању возачких дозвола држављана Србије.

Уредник Медијске мреже српске дијаспоре Мирјана Раичевић Тасић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару