"Повратак" окупио српске глумце из целог света

У београдском Центру Сава 21. фебруара у 20.30, биће одржана свечана премијера домаћег филма "Повратак" (The Retrurn). У овом дебитанском остварењу сценаристе и редитеља Предрага Јакшића, глуме велика имена српског и светског глумишта.

Главну улогу игра Лазар Роквуд (Rockwood), канадски глумац српског порекла, коме је ово 109. филм у каријери, први у Србији, и на српском језику. Уз њега, ту су и велика глумачка имена Холивуда, Џон Севиџ (John Savage), Мајкл Паре (Michael Pare) и један од најзначајнијих канадских глумаца Ник Манкусо (Nick Mancuso).

Ово је последњи филм који је снимио Милорад Мандић Манда и први филм Дубравке Мијатовић након 2003. године и представља њен повратак на српски филм. Ту је Радивоје Раша Буквић, наш глумац који ствара велику каријеру у свету, Весна Станојевић наша глумица и професорка глуме у Лондону, рок легенда Бора Ђорђевић, Рада Ђуричин, Марко Аџић, Марка Хлебјан, Горјана Јањић и други.

Оригиналну музику за филм урадио је Саша Милошевић Маре, музику у филму изводе група Вране Камене, Ивана Јордан и ансамбл Банатски кицоши. Директор фотографије је Борис Шебез, монтажерка је Ана Сремац, костиме потписује Ивана Вукајловић Симић, сценографију Владимир Кепић, а продуцент филма је Миодраг Јакшић.

Филм Повратак је својеврсна психолошка студија, испричана трилерским жанровским обрасцем, о повратнику који након 40 година долази у родни крај у коме више нема никог свог. За њим, из Америке, долазе његови пријатељи не би ли га вратили назад, а мало село у Војводини постаје живо као никада до тада. Уз кривицу да је у Србији оставио и изневерио оне који су га подигли, а у Америци није успео да заштити своју нову породицу, јунак, растргнут сумњом, неспособан је да објективно сагледа стварне догађаје око себе, лакше прихватајући невероватне него очигледне одговоре, не знајући, при томе, ни да ли се враћа кући тиме што долази у завичај или тиме што ће се из завичаја вратити тамо где је и провео читав живот - у туђину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару