Шпански трубач Серхио Доминго поново у Врању

Након прошлогодишњег семинара који је одржао запосленима и деци у музичкој школи „Стеван Мокрањац“, и ове године млади шпански трубач Серхио Аруо Доминго стиже на четвородневни мастерклас у Врање.

На позив удружења Music Art Project, а у оквиру програма Ел Система Србија, млади музичар ће се поново дружити са децом и колегама са којима је већ сарађивао и прошле године.

У оквиру пројекта „Оркестри и хорови наде" који се реализује уз финансијску подршку Европске уније, Владе Швајцарске и Владе Републике Србије кроз програм Европски ПРОГРЕС, Music Art Project организује бесплатну музичку наставу по чувеној Ел Система методи.

Ово је друга година спровођења програма на југу Србије, који сада обухвата око 180-оро деце из музичке школе „Стеван Мокрањац" и три основне школе Врања, Сурдулице и Бујановца.

Осим професора који су укључени у редовну наставу у оквиру оркестара и хорова, са децом раде и домаћи и страни стручњаци па су Врање у овој школској години већ посетили трубач Слободан Драгаш, џез певачица Ирена Благојевић и шпански солфеђиста Педро Реиг.

Серхио Доминго је већ био гост програма прошле године када су га деца посебно заволела због непосредног приступа и огромног знања које им је пружио. То је био разлог да га Music Art Project поново позове да заједно припреме први концерт у овој сезони, планиран за 18. фебруар у Дому војске у Врању.

Серхио Доминго је у својој каријери учио и радио са изузетним педагозима и музичарима из целе Европе а посебно је интересантан као један од оснивача прве, бесплатне, музичке школе у Уганди кроз „vuramusicproject". Прошле године, осим са децом Врања, радио је и са децом из програма Ел Система Новом Саду као и са студентима Академије уметности у истом граду.

Ове године, Серхио Доминго провешће два дана на мастеркласу у музичкој школи „Стеван Мокрањац" у Неготину, након чега ће се преселити у истоимену школу у Врању.
Концерт у свечаној сали Дома војске биће један у низу припремних активности за велики годишњи концерт који Music Art Project организује у Коларчевој задужбини 25. априла, када ће окупити децу из свих 8 градова која раде по Ел Система методологији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару