"Зона Замфирова - други део" осваја Европу

Најновији српски филм, "Зона Замфирова - други део", упоредо са приказивањем у Србији, наставља свој живот у биоскопима широм Европе. После Лондона и Цириха одржана је премијера у Бечу уз присуство бројне филмске екипе.

Бечка премијера филма Зона Замфирова - други део која је одржана у 3. фебруара у познатом биокопу UCI, окупила је велики број гледалаца, а након завршетка филма публику је поздравила ауторска и глумачка екипа у саставу: Милан Васић, Бранкица Себастијановић, Љиљана Стјепановић, Веселин Вуковић, Милена Васић, Љупка Стевић, Марија Стокић, Ива Стефановић, Александар Ристоски, сценариста Ивана Митић, сценариста и продуцент Мирослав Митић, редитељ Југ Радивојевић, директор продукција Игор Трајковић и Евица Марковић дистрибутер за Европу, јавља за Програм за дијаспору РТС-а Весна Димитријевић.

Током пројекције филма, бечка публика је спонтаним аплаузима показала како је доживела поједине сцене, а бројне реплике ће, највероватније, препричавати и убудуће.

Добро расположење публику није напуштало ни након пројекције, када је већина њих стрпљиво чекала да се фотографише и добије аутограм од актера филма.

Филм Зона Замфирова наставља приказивање у редовном репертоару аустријских и швајцарских бископа, а ускоро и у биоскопима широм Европе.

Коктел добродошлице у Амбасади

У амбасади Републике Србије у Бечу , приређен је коктел за екипу филма Зона Замфирова 2, где су протагонисти филма у спонтаном разговору разменили утиске о филму и премијери у Бечу.

Екипу филма примио је амбасодор Србије у Аустрији, Перо Јанковић и Бојан Стојановић, аташе за медије и културу.

„Било је посебно задовољство да угостимо младе и талентоване глумце, као и чланове екипе филма који нас све, на најбољи начин репрезентују. Сложили смо се у једном, да се те лепе ствари о Србији, из њене историје приказују чешће и да се на овај начин, кроз филм, на њих подсећамо. Зона, Сремац, уопште тај период су наша традиција, наша култура, део нас, и мислим да је крајње време да се томе посвети максимална пажња", изјавио је амбасадор Републике Србије у Аустрији, Перо Јанковић.

„Министарство спољних послова наше земље је подржало филм који на најлепши начин представља српску породицу и наше друштво и надам се да ћемо на исти начин сарађивати и у осталим земљама. Осим саме промоције филма, синоћ су представници амбасаде били на премијери и ево данас сређујемо лепе утиске", казао је сценариста и продуцент филма, Мирослав Митић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару