Пехар за 2. место на турниру

Фудбалска секција Српске православне омладине Инсбрук - СПО(Ј)И, „ФК Споји!" учествовала је 9. фебруара на фудбалском турниру у Инсбруку и освојила 2. место. Организатор је била аустријска организација ДСГ Тирол.

Фудбалска секција Српске православне омладине Инсбрук - СПО(Ј)И, „ФК Споји!" учествовала је 9. фебруара на традиционалном турниру у Инсбруку, који организује пријатељска аустријска организација ДСГ Тирол у Олимпијском селу. Освојили су 2. место, а у финалу су изгубили од екипе SPG Innsbruck-West.

На овом турниру, који се одржава сваке године, учествују најјаче хоби екипе, као и екипе које играју у тиролским лигама.

Играло се у две групе по 4 екипе, прве две су се квалификовале за полуфинале, а остале су се бориле за остала места.

У првој утакмици је „ФК Споји!" чекала јака екипа, против које су у новембру 2012. изгубили у групи и у финалу.

Можда су због тога млади играчи „ФК Споји!" имали мотив више да победе екипу „Tiroler Versicherung", и то са 2:1 - а једини гол примљен је у задњој секунди утакмице.

У другој утакмици „ФК Споји!" је победио екипу „FC Geo" са 2:0.

У последњем колу у групи екипа "ФК Споји!" је имала најтежег противника. Радило се о екипи „SPG Innsbruck-West" која игра у 2. тиролској лиги односно у 6. аустријској. Међутим у овом окршају победила је екипа „ФК Споји!" са 2:1, а уз то је нови саиграч из Словеније, Санди Александар Мијатовић постигао свој први погодак за „ФК Споји!".

Тако је „ФК Споји!" са 3 победе из 3 утакмице прошао у полуфинале где га је чекала екипа „FC Sport Sexten", другопласирана из друге групе на турниру, која је такође побеђена и то убедљиво са 4:2.

У другом полуфиналу је „SPG Innsbruck-West" победио „FC Union Innsbruck 1B" који игра у 5. аустријској лиги са 1:0, тако да је „ФК Споји!" у финалу поново играо против ривала из групне фазе - „SPG Innsbruck-West".

Током финалне утакмице одличну игру су показали Далибор Здравковић и Стефан Јовић, млади Никола Миладиновић, Никола Икић и голман Давид Кожомановић.

Екипа СПОЈИ је два минута пред крај финала примила гол, те је на крају и остало 0:1 за екипу „SPG Innsbruck-West".

"Ипак смо са задовољством примили пехар за 2. место, јер се и у овом случају видео наш напредак", рекао је Владимир Влајић, председник СПО(Ј)И.

Александар Рогић, један од координатора ФК Споји! каже да је ово био јак и добар турнир.

„Остварили смо прву побједу у првој утакмици и то нам је дало самопоуздање и сигурност за даљи ток турнира. Били смо јако организовани и борили смо се, тако да смо све заслужено побиједили до финала, гдје смо нажалост изгубили са 1:0 кроз несрећан гол који смо примили. Мислим да смо и ту побједу заслужили, јер смо их надиграли у групи. Они су нажалост имали више среће од нас у финалу, а добро су се носили са нама, тако да је срећа одлучила утакмицу. Честитам мојим саиграчима на доброј, дисциплинској игри и на борбености на терену до последњег звиждука судије", рекао је Александар Рогић.


Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи