Интеркултурални доручак са Србијом

Манифестација замишљена као међународно представљање природних лепота и кулинарских умећа Србије одржана је прошлог викенда у Салцбургу. Био је то иновативан начин да се Србија и српски народ у правом и позитивном светлу представе јавности Салцбурга.

У суботу, 2. фебруара 2013. године чланови Српске православне омладине Инсбрук - СПО(Ј)И су учествовали на међународном представљању природних лепота и кулинарских умећа Србије у Салцбургу.

На позив организаторке, Ђује Тешановић-Бећиревић, чланице Управног одбора Радничке коморе Салцбурга, чланови СПО(Ј)И су учествовали на манифестацији под називом „Interkulturelles Frühstück mit Serbien“ (Интеркултурални доручак са Србијом).

Међу гостима су били Генерални конзул Републике Србије у Аустрији, Њ.Е. Владимир Новаковић, конзул Србије, Њ.Е. Оливера Старчевић, затим члан националног савета Аустрије, мр Јохан Мајер, председник Савеза Срба у Аустрији, Зоран Алексић, као и Тони Стојковић, члан Извршног одбора Српског културног центра у Македонији и гости скоро свих националности, који живе у граду Салцбургу.

Разноврсне кулинарске специјалитете Србије припремили су чланови Културно-спортске заједнице Срба из Салцбурга, а своје фолклорно умеће су показали чланови СКУД-а „Стеван Синђелић“ из Салцбурга.

У име Омладинске организације СПО(Ј)И говорио је Владимир Влајић, који је свим присутним гостима приближио лепоту српске кухиње, богату историју, као и неколико основних података о Србији. То је урадио уз приказивање видео записа природних и кулинарских лепота Србије, а који је за ову прилику припремио председник Савеза Срба у Аустрији, Зоран Алексић.

"Инеркултурални породични доручак“ је научни пројекат који води Салцбуршки универзитет у оквиру смера за интеркултуралну компетенцију.


 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи