Дијаспора помаже дечју Очну клинику

Захваљујући друштвеним мрежама и интернету српски исељеници из Канаде сазнали су о алармантно лошем стању дечје Очне клинике Клиничког Центра Србије. Током јучерашње посете клиници понудили су конкретне кораке помоћи.

Ову установу посетио је представник српских исељеника у Канади, Спира Матић, кога су директор Очне клинике КЦС, проф. др Иван Стефановић, и директор Техничке службе КЦС, Мирослав Срејић упознали с проблемима ове установе.

"Срби у Канади су преко друштвених мрежа видели слике Дечјег одељење Клинике за очне болести и изразили жељу да помогну. Наш архитекта ће размотрити постојећи пројекат реконструкције, да се види колико је новца потребно", рекао је Танјугу Матић.

Он је додао да ће, након прорачуна, видети колико новца могу да дају Срби из Канаде и да ли с тим средствима може да се затвори финансијска конструкција.

Слике Дечјег одељења Клинике за очне болести на којима се виде оронули зидови, бубашвабе које шетају по плафону, разваљена врата, поставила је на друштвеној мрежи Фејсбук мајка детета које је лечено у овој установи.

Осим српске дијаспоре у Канади, помоћ у реконструкцији Дечјег одељења најавила је српска дијаспора у Норвешкој и Шведској, која је средином јануара ове године формирала групу на Фејсбуку.

Они су најавили да ће прикупити средства за опремање овог одељења, набавку намештаја, постељине, техничких апарата и свега што је потребно да би боравак и малишана на овом одељењу био што удобнији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи