Светосавска академија у Москви

Свечана академија "У славу Светог Саве Српског" одржаће се 25. јануара у Московском дому националности. Те дане заједничког празновања Светог Саве Српског, српског и руског просветитеља, Руска православна црква слави 25. јануара, а Српска православна црква 27. јануара.

Свечана академија "У Славу Светог Саве Српског" биће одржана 25. јануара у Московском дому националности уз благослов његовог високог преосвештенства, епископа Моравског Антонија, представника Патријарха Српског.

Руска православна црква слави Светог Саву 25. јануара, а Српска православна црква 27. јануара, и то су дани заједничког празновања великог српског просветитеља.

Подсетимо да је Свети Сава, Архиепископ Српски, саставио на 365 страница зборник свих неопходних правила и закона у црквеној пракси од великог значаја за права Руске православне цркве и других словенских цркава, који је у тринаестом веку постао не само црквени него и грађански кодекс Србије, Бугарске и Русије, и то у времену, када многе земље нису имале ниједну страницу сличног правног кодекса.

Свечана академија се одржава ради популарисања Св. Саве у области права, просвете и привредне делатности и заједничке руске и српске културе.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи