Орлови траже подршку матице

Стокхолмски "Орлови" су уласком у елитну лигу Шведске остварили највећи успех једног српског клуба у расејању. Председник клуба Горан Попов је рекао да је досадшњи успех остварен без икакве подршке матице и позвао српске политичаре и привреднике да се укључе у пројекат "Орлова".

Кошаркашки клуб стокхолмски "Орлови" из Шведске успео је да уђе у највишу лигу једне стране државе. На тај успех су веома поносни, јер за протекле четири године, колико траје њихов пут ка врху нису имали никакву подршку из матице, каже Горан Попов, председник клуба, а преноси Срна.

Попов је позвао све политичаре и привреднике из матице да стану иза овог пројекта јер је значај "Орлова" историјски и успех овог тима је успех целе наше нације.

Попов истиче да је успех "Орлова" за српску дијаспору у Шведској огроман, јер у шведској јавности даје другачију слику српског народа од оне која се потенцирала у шведским медијима протеклих година, а наставља се и данас.

Организација "Орлова" се састоји од различитих секција - кошаркашке, фудбалске, рукометне, фолклорне и медијске, веб секције. Велики допринос су дали окупљању привредника и стварању српске привредне мреже у Стокхолму, путем које се и финансира Клуб.

Попов је рекао да, нажалост, не постоји никаква сарадња "Орлова" са клубовима у Републици Српској и Србији, али да има наде да се и то промени, преноси агенција Срна.

Прилика за то је школа кошарке која почиње са радом следеће сезоне, где могу тренирати и спортисти који не живе у Шведској. Попов је рекао да је у плану посета „Орлова" Београду, Бањалуци и Подгорици, где ће се представити љубитељима спорта и кошарке.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи