Ђорђе Милићевић на манифестацији „Дечије игре без граница“: „Очекујемо вас у Србији када завршите школе и факултете“

Ђорђе Милићевић, министар без портфеља задужен да прати стање, предлаже мере и учествује у координацији активности у области односа Републике Србије са дијаспором присуствовао је манифестацији „Дечије игре без граница“ у Торију де Квартезолу у Вићенци и том приликом је деци која похађају допунску школу уручио уџбенике и заставе.

„Наша будућност, наша деца су она снага која ће наставити да чува и негује вредности на којима се темељи српски народ. Зато је континуирано одржавање и развијање веза сваког од вас са матицом Србијом од непроцењиве важности“, рекао је министар Милићевић и додао да га посебно радује чињеница да се број ученика у допунским школама повећава из године у годину, што је знак да смо на правом путу. „Наша држава пружа подршку у овом процесу, обезбеђујући букваре за прваке и лектире за све старије ученике. То је наш начин да се повежемо са вама, да вам помогнемо да још више заволите Србију, и да, када једног дана завршите школе и факултете, донесете то знање натраг у Србију, где вас увек чекамо раширених руку“, истакао је.

Министар Милићевић је истакао велики значај спорта кроз манифестацију „Дечије игре без граница“. „Ове игре, које се одржавају од 2016. године, не само да пружају прилику деци да се забаве и такмиче, већ су и важан начин да развијају тимски дух, фер плеј и здрав начин живота. Кроз спорт учимо како да радимо заједно, да поштујемо једни друге и да се трудимо да будемо најбољи што можемо“.

„Једног дана, када завршите школе и факултете, очекујемо вас у Србији, да своје знање и искуство примените овде. Али, не могу вам пожелети добродошлицу у Србију, јер ви нисте гости – Србија је кућа свих нас и ви сте у њој своји у својој кући, где год да се налазите.

Наставите да учите српски језик, да негујете своје обичаје и културу, јер само тако ћемо сачувати наше корене и јединство. Памтите, Србија је увек ту за вас, и ви сте део ње, где год живели“, закључио је министар Милићевић.

Допунске школе, које данас функционишу у чак 22 земље широм света похађа 9.704 ученика српског порекла, а настава у њима допуњује редовно образовање предметима предметима попут Српског језика, Моје отаџбине Србије и Основа културе

 

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи