Кулинарска олимпијада у Ерфурту

Српски кувари ће учествовати на 23. Кулинарској олимпијади која се ове године одржава у немачком граду Ерфурту од 5. до 10. октобра. Кулинарско умеће приказаће 1600 најбољих кувара из 54 земље света.

Најбољи српски кувари, њих осморица, браниће боје Србије на највећем светском гастрономском такмичењу - Кулинарској олимпијади која се ове године одржава у немачком граду Ерфурту од 5. до 10. октобра.

На 23. Кулинарској олимпијади, српска куварска репрезентација одмериће снаге и умеће са око 1600 најбољих кувара из 54 земље света.

Програм манифестације подразумева презентацију и промоцију земаља учесница Олимпијаде. Учесници ће имати прилику да промовишу национални туризам, инвестиције, образовање и, наравно, гастрономију.

Учесници неће кувати храну на својим штандовима већ ће служити унапред припремљену - колаче, слаткише, сушену шунку, хлеб, пецива, пића...

На Кулинарској олимпијади се могу видети и други мајстори уметничког заната у категоријама артистика и карвинг. У ове две атрактивне категорије израђују се најразличитији и врло маштовити експонати од шећера, чоколаде, путера, сира, воћа, поврћа и леда. Кулинарски уметници од хране креирају фигуре људи, јунака бајки, животиња и објеката.

Србија је први пут учествовала на Кулинарској олимпијади 2008. године и остварила велики успех у изузетно оштрој конкуренцији освојивши у тимском такмичењу високо четврто место и тиме показала да се налази у самом светском кулинарском врху.

Ово престижно такмичење одржава се, баш као и Олимпијске игре, сваке четврте године и то од 1900. године.


Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи