Море је слано...

У организацији НВО "Солидарност за Косово" око четрдесет малишана из косовских енклава провело је десет дана у црногорском приморском граду Игало. Већини је ово прво летовање. Научили су да пливају и обишли знаменитости Црне Горе.

Десет дана, од 15. до 25. августа, деца из српских енклава на Косову провела су у Игалу, у Црној Гори. Њихово прво летовање организовала је француска хуманитарна организација „Солидарност за Косово".

Већина малишана из Штрпца, Грачанице, Косовске Каменице и Гњилана је море видела први пут.

„Како је вода слана!", био је коментар Милоша из Косовске Каменице.

Поред свакодневног купања у мору, малишани су могли да се баве разним уметничким и забавним активностима као што је сликање, позориште или шах.

Деца су имала четири излета. Видели су Канли кулу у Херцег Новом, острво Мамулу, Жањице, Пераст, Котор и Цетиње. Посетили су и Његошев маузолеј на Ловћену.

Деца су, на повратку ка својим домовима на Косову, посетила и манастир Острог.

Овај пројекат организован је у сарадњи са рашкопризренском Епархијом и хуманитарном асоцијацијом СУН из Ниша.

600 донатора из Француске је помогло летовање за ову децу својим донацијама, као и куповину предмета за плажу (купаћих костима, пешкира, мајица, сандала...). За узврат, деца су француским донаторима послала разгледнице.

Арно Гујон је основао организацију "Солидарност за Косово" 2004. године са циљем да помаже најугроженијим Србима на Косову и Метохији, као и да у Француској, где издаје тромесечни лист информише свој народ о реалним догађајима на Косову и Метохији.

Рад асоцијације је проглашен за најплеметинији подвиг 2012. године.

 

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи