Премијера Паскаљевићевог филма у Торонту

Нови филм редитеља Горана Паскаљевића “Кад сване дан” светску премијеру имаће 9. септембра на Међународном филмском фестивалу у Торонту. После Торонта, биће приказан на фестивалима у Њујорку и Ванкуверу, отвориће фестивал у Солуну и бориће се за награду “Златни клас” на фестивалу у Ваљадолиду.

Нови филм редитеља Горана Паскаљевића "Кад сване дан" имаће светску премијеру 9. септембра на Међународном филмском фестивалу у Торонту где ће бити приказан у званичној селекцији "Великани филма данашњице" (Мастерс), најавио је један од продуцената филма Интермедиа нетворк.

Паскаљевићев филм за који сценарио потписује заједно са Филипом Давидом, на фестивалу у Торонту биће приказан са филмовима 12 најбољих светских редитеља:уз добитника Златне палме за филм "Љубав", Микаела Ханекеа, на програму су и најновији филмови Бертолучија, Киаростамија, Мануела де Оливера, Кристијана Мундјуа, Ким Ки Дука, Винтерботома.

Ове године на филмском фестивалу у Торонту представиће своја најновија остварења у трци за Оскара Роберт де Ниро, Никол Кидман, Роберт Редфорд, Дастин Хофман, Сузан Сарандон, Ума Турман, Том Ханкс, Ник Нолти, Пенелопе Круз и многе друге светске звезде.

У Паскаљевићевој филмској причи о Холокаусту на Старом сајмишту главну улогу, професора у пензији, који на једном од најстрашнијих нацистичких логора открива тајну свог стварног порекла, тумачи Мустафа Надаревић. У осталим улогама су Мира Бањац, Небојша Глоговац, Олга Одановић, Предраг Ејдус, Нада Шаргин, Зафир Хаџиманов и други.

Филм "Кад сване дан" претпремијерно се приказује у Крагујевцу, а крајем године је планирана премијера у Београду и региону.

После фестивала у Торонту филм ће бити приказан на фестивалима у Њујорку и Ванкуверу, отвориће фестивал у Солуну и бориће се за награду "Златни клас" на фестивалу у Ваљадолиду, коју је Паскаљевић, уз Ингмара Бергмана, освајао већ три пута до сада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи