СПО(Ј)И донирао за храм у Булатовцу

Српска православна омладина Инсбрук - СПО(Ј)И доставила је донацију селу Булатовац, општина Прокупље, за обнављање храма Светих апостола Петра и Павла. Овај храм, урушен пре 30-так година, окупљао је мештане из још три околна села.

Чланови Српскe православнe омладинe Инсбрук - СПО(Ј)И из Аустрије и Србије доставили су селу Булатовац код Прокупља прву донацију за обнављање Храма Светих апостола Петра и Павла.

Тако је куповином 108 џакова цемента у вредности од 700 евра за изградњу првог дела храма Светих апостола Петра и Павла успешно започет пројекат у општини Прокупље на југу Србије.

Храм Светих апостола Петра и Павла први саграђен је у периоду од 1890. до 1902. године, али се због лоше градње и незгодног терена срушио пре 30 година.

Иницијатива за обнављање храма у Булатовцу потекла је од неколико мештана, а благослов је добијен од српског патријарха Иринеја.

Храм Светих апостола Петра и Павла окупља мештане из Булатовца и још три околна села.

Из тог разлога Омладинска организација СПО(Ј)И позива све људе добре воље да помогну да се овај храм у што краћем року сагради.

Представници Српске православне омладине Инсбрук - СПО(Ј)И недавно су посетили Министарство за културу и информисање Републике Србије у Београду, где их је примио министар Братислав Петковић и шеф кабинета Мирослав Јанковић.

Делегација Омладинске организације СПО(Ј)И представила је министру Петковићу историју и циљеве организације, као и појединачне пројекте у оквиру просветно-културног, друштвеног и хуманитарног поља деловања.

Представили су и Информациони и интеграциони часопис „Споји!" који је покрент крајем 2010. године и у чијој реализацији данас учествују још две организације, Хуманитарна организација „Срби за Србе" и Српско просветно и културно друштво „Просвјета" из Аустрије.

Часописи су уручени министру Братиславу Петковићу и шефу кабинета Мирославу Јанковићу, који су затим изнели оквире у којима могу помоћи Српској православној омладини Инсбрук - СПО(Ј)И у раду, а то су пре свега пројекти од националног и културног значаја, као и подршка у сарадњи и контакту са Канцеларијом за дијаспору.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи