Српски фолклор у Чешкој

Чланови ансамбла народних песама и игара Центра за очување традиције и културе "Термоелектране Никола Тесла" из Обреновца, учествовали су на 22. Међународном фестивалу фолклора, у чешком граду Шумперку.

Чланови ансамбла народних песама и игара Центра за очување традиције и културе "Термоелектране Никола Тесла" из Обреновца, учествовали су на 22. Међународном фестивалу фолклора, у Шумперку, у Чешкој.

На фестивалу од 14. до 21. августа чланови ансамбла из Обреновца наступили су као представници Србије и у најбољем светлу приближили традицију и културу српског народа пријатељима из Чешке, као и стручној јавности, наводи се у саопштењу Центра.

На фестивалу су учествовали и представници Русије, Бразила, Новог Зеланда, Естоније, Јерменије, Словачке, Канаде, Конга и домаћина Чешке.

На крају турнеје за чланове Центра из Обреновца приређен је пријем у амбасади Србије у Прагу.

Саветница амбасаде Гордана Дупланчић изразила је захвалност уметницима на достојном представљању српске културе и традиције и изразила спремност амбасаде да и у наредним годинама помаже и промовише гостовања наших најбољих културно-уметничких друштава у Чешкој.

Министарство културе Републике Србије дало је пуну подршку гостовању једног од најбољих домаћих аматерских фолклорних друштава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи