Београђанка игра за Чикаго скај

Америка поред NBA има и националну професионалну женску кошаркашку лигу - WNBА. Чикашки тим из ове лиге, Чикаго скај, добио је недавно први пут у својој историји једну чланицу из иностранства. Реч је о играчици из Србије, Београђанки Соњи Петровић.

Соња Петровић je стигла у чикашки WNBА тим Чикаго скај у мају ове године. Дошла је из Москве, где је играла у руском Спартаку. 23-годишња Соња је неколико пута освајала злато на европским шампионатима са кошаркашком репрезенатицијом Србије.

Специјални извештач РТС из САД, Александар Жигић, Соњу је затекао на тренингу. На питање о утисцима после три месеца проведених у Чикаго скају, она је рекла даје презадовољна.

"Имала сам заиста пуно среће. Обично, играчи прве године имају пуно проблема, јер није лако привићи се на нови стил игре, али наша екипа има заиста добре особе и што се тиче тренерског штаба и играчица. Имала сам среће да будем окружена људима који су спремни да ми помогну, а то ме аутоматски чини срећном", рекла је Соња Петровић.

Најзаслужнија за њен долазак у Чикаго скај је тренер Поки Четмен, која је са њом радила протеклих неколико година у Спартаку.

Четменова каже да је Соња током њене прве године у Русији проглашена за најбољу играчицу у Европи у категорији до 20 година и да је била сведок њеног напретка, интензитета и вештине. Временом су развили веома добру сарадњу између ње као тренера и Соње као играчице и закључила је да ће се она јако добро уклопити у Америци.

"Веома смо срећни што има тако пуно Срба у Чикагу што је такође привукло Соњу", рекла је Четменова.

Соњу Петровић је првобитно изабрао тим из Сан Антонија у Тексасу на драфту још 2009-те године, али она је у то време решила да остане у Европи.

Соња има уговор са Чикаго скајем на 4 године, али за сада не размишља пуно о даљој будућности. Највећа јој је жеља да помогне да ове јесени њен тим први пут уђе плеј оф.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи