"Парада" у Цириху

У Цириху је, у организацији Центра за културну размену Хелсе, одржана премијера филма „Парада”, редитеља Срђана Драгојевића. Интересовање публике је било велико, а премијери су, поред редитеља, присустовали и глумци Никола Којо и Милош Самолов.

У организацији Центра за културну размену Хелсе, у Цириху, одржана је премијера филма „Парада", Срђана Драгојевића.

Премијерном приказивању у Цириху су прусуствовали редитељ филма Срђан Драгојевић, продуценткиња филма Биљана Првановић и глумци Никола Којо и Милош Самолов, јавља Драгана Мандић, дописник медијске мреже Програма за дијаспору.

Премијери су присуствовали и представници српског конзулата, вицеконзул Предраг Мандић и представник хрватског конзулата, вицеконзул Игор Сурдић, као и многобројни представници швајцарских медија.

Интересовање је било велико како код држављана бивших југословенских република, тако и код самих Швајцараца, а карте су распродате неколико дана раније.

Биоскопска сала је била попуњена до последњег места.

Како организатори кажу, филм на трагикомичан начин представља причу о сталној борби између два света у српском друштву, подељеном између традиционалистичке већине и либералне мањине.

Филм је испраћен обиљем аплауза током пројекције и дугим аплаузом на самом крају. После пројекције, глумци, режисер и продуцент филма су још једном изашли пред публику и одговарали на многобројна питања публике.

Режисер Срђан Драгојевић је навео да је задовољан великим успехом филма, јер је веома добро примљен где год је приказан, а посебно у Пули, у Хрватској.

Глумац Милош Самолов је рекао да ни тренутак није размишљао, већ је одмах прихватио улогу, док је Никола Којо рекао „Па то сам једноставно ја", алудирајући на већину својих улога које је написао Срђан Драгојевић.

„Драго ми је да се филмови из Србије све више приказују и у иностранству. Прошле године је то био „Монтевидео", а ове „Парада". Сјајној глумачкој екипи и режисеру Срђану Драгојевићу желим пуно успеха у даљем раду", рекао је вицеконзул Предраг Мандић поводом пројекције филма у Цириху.

За крај вечери организована је и забава у Хелденбару.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи