понедељак, 09.03.2015, 09:11 -> 09:20
Најављена нова HbbTV спецификација
HbbTV асоцијација је најавила излазак нове HbbTV 2.0 спецификације. То утире пут новом таласу потрошачких ТВ сервиса, HTML5 искуству корисника и подршке за напредне видео формате попут Ultra HD и HEVC стандарда.
Удружење сада очекује да ће произвођачи, емитери и оператери почети са увођењем нове генерације интерактивних електронских и широкопојасних ТВ услуга у 2016. Додаје се да ће са HbbTV 2.0 спецификацијом гледаоци моћи да уживају у широком спектру нових услуга.
Ово укључује напредна искуства корисника коришћењем HTML5; приказивање видео садржаја преко ТВ, смарт телефона, рачунара и таблета; иновативне пратеће апликације које повећавају ТВ искуство са детаљним информацијама, гласање, играње игрица и друге могућности; стандардизована испорука Ultra HD садржаја коришћењем HEVC компресионог стандарда; унапређење доступности услуга са бољом подршком за преводе на више језика; приступ садржају који је снимљен на меморији, као и подршка за приватност потрошача.
У међувремену, медији, Pay TV-оператори и ОТТ видео провајдери ће имати користи од синхронизације емитовања и широкопојасног приступа кроз нове сервисе и напредне функције.
Удружење тврди да ће омогућити подршку за HTML5, DVB CI Plus 1.4, HEVC компресиони стандард и TTML титлове. Осим тога, нова спецификација је креирана да осигура да ће HbbTV 1.0 и HbbTV 1.5 апликације моћи да раде и на HbbTV 2.0 уређајима.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар