Читај ми!

EBU: LTE није алтернатива DTT-у

Европска радиодифузна унија (EBU) је објавила студију која се односи на достављање садржаја који се емитују преко LTE мрежа.

Нови EBU технички извештај 027 испитује могућност достављања садржаја и сервиса преко LTE мрежа. Овај извештај представља исход прве икад заједнички обављене студије емитера и мобилних оператера са фокусом на способност широкопојасне технологије која може да се употреби у случајевима који су важни за емитере, на пример гледање линеарне ТВ на таблету било код куће или у покрету.

Ова почетна студија омогућава основне техничке информације о могућностима и перформансама LTE eMBMS система са акцентом на захтеве емитера, нарочито, на могућност достављања сервиса free-to-air који је врло значајан за чланове EBU. Са техничког становишта, проучени случајеви би могли бити омогућени преко LTE eMBMS система, уз напомену да је даљи развој неопходан.

Међутим, извештај препознаје да се не-технички аспекти као што су регулаторни услови, бизнис модели и трошкови морају боље схватити пре доношења било каквог закључка о одрживости већег достављања садржаја за емитовање преко LTE мреже. Ови елементи нису дубље проучени али ће се њима позабавити EBU пројектна група CTN-Mobile.

LTE би могао да буде корисни додатак платформама за дистрибуцију садржаја за емитовање. Међутим, није реално очекивати да LTE у догледној будућности постане одржива алтернатива за дистрибуцију програма, укључујући ту земаљске ТВ мреже (DTT).

Посебан додела спектра није релевантна за ову студију јер се eMBMS може применити на било којој фреквенцији коју користи LTE.

EBU очекује да ће налази ове студије бити интересантни не само за емитере и произвођаче мобилних телефона већ такође и за шири круг корисника, укључујући ту и регулаторна тела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару