100 милијарди долара приходи сателитских ТВ

Приходи сателитских ТВ ће до 2020. године достићи 100 милиона долара, а тај износ се односи на 138 земаља у којима се користи. Очекује се да ће на крају 2014. године приходовање сателитских ТВ надмашити кабловске телевизије јер се бележи раст употребе сателитског програма.

„Digital TV Research" је у последњем истраживању предвидео поделу укупних прихода у области плаћених ТВ услуга по којој се до 2020. године предвиђа да ће сателитске ТВ имати око 48 посто од укупних прихода за све начине емитовања плаћених програма. Земље које се у истраживању наводе као изузетак су са територије Западне Европе због јачања последњих година других платформи.

Тренутно приходовање сателитских ТВ у 138 држава у којима се користи ће надмашити кабловске телевизије до краја ове године а већ се процењује на 46 посто укупних прихода свих плаћених телевизијских платформи. Процене се односе на приходе који стичу плаћене телевизијске платформе.

Разврстано према земљама које највише плаћају сателитске телевизије се издвајају Сједињене америчке државе која је на јаком првом месту, али за Америком следи Индија за коју се процењује да ће утростручити употребу сателитских телевизија у наредном периоду услед проблема са другим платформама у Индији. Тренутна издвајања за сателитске телевизије у Индији су процењена на 3.2 милијарде долара, за којој следи Бразил са 1.5 милијарди долара.

На крају 2013. године плаћен сателитски програм је пратило 192 милиона домаћинстава а процена је да ће до 2020. године на својим уређајима пратити 271 милион домаћинстава.
Према истраживању „Digital TV Research" до 2020. године од 138 земаља у којима се плаћа сателитска телевизија у чак 47 ће се удвостручити број корисника. Наравно, Индија ће и даље водити са 69.2 милиона плаћених сателитских ТВ у својим домовима.

Када се саберу корисници који бесплатно гледају сателитски програм са онима који плаћају те услуге укупан је број од 439 милиона домова који ће директно са својим сателитским тањирима пратити сателитске програме. Тај број је више од четвртине укупног светског броја домаћинстава који прате телевизијске програме на било који начин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару