Читај ми!

RTL подржава DVB-T2 транзицију

Немачки комерцијални емитер RTL Deutschland жели да подржи дистрибуцију сигнала дигиталне земаљске ТВ у Немачкој и понуди своје канале у HD квалитету од 2016, увођењем новог стандарда DVB-T2.

Уговор са оператером DTT мреже Media Broadcast-ом који истиче крајем 2014. продужен је за две године, објавио је овај емитер у Келну. RTL, VOX, Super RTL и RTL II, као и n-tv у Берлину ће на тај начин и даље бити доступни преко DVB- T мреже у стандардној дефиницији (SD) до краја 2016.

Са националном DVB-T2 платформом коју је планирала Media Broadcast, RTL први пут види одрживи комерцијални пословни модел за DTT. Према овом емитеру, циљ је да понуди своје канале у HD квалитету домаћинствима која примају дигитални земаљски телевизијски сигнал. RTL наглашава да је потребно да се испуне још неки оквирни услови како би овај емитер понудио своје канале на DVB-T2 платформи.

Почетком 2013, RTL група је најавила повлачење из националне DTT мреже до краја 2014, јер није било ни довољно изгледа да се оствари неки економски успех нити дугорочних планова за додељене фреквенције. На крају 2013, емитер је укинуо своју одлуку јер је нова немачка влада у свом коалиционом споразуму навела да намерава да заштити фреквенције за емитовање које би се користиле за прелазак на DVB-T2.

Немачки јавни емитери ARD и ZDF су на јесен 2013. најавили да ће подржати транзицију на DVB-T2 стандард. Комерцијална телевизија ProSiebenSat.1 је такође отворена према DVB-T2 стандарду, али очекује јасну политичку одлуку о очувању фреквенција за емитовање уместо да се оне уступе оператерима мобилне мреже.

DVB-T2 омогућава бољи квалитет слике, више канала и HDTV преко дигиталних земаљских фреквенција, али гледаоцима ће бити потребни нови пријемни уређаји.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару