Читај ми!

Нетфликс се шири у Европи

Амерички интернет видео-сервис Нетфликс (Netflix) објавио је да ће крајем 2014. стићи у Француску у оквиру великог ширења у Европи, где планира да покрене операције у укупно још шест земаља.

Група ће кренути да заузима тржишта на француском и немачком говорном подручју и понудиће свој сервис осим Француској, још и Белгији, Швајцарској, Лукесмбургу, Немачкој и Аустрији, наводи се у саопштењу.

"Одмах од покретања корисници интернета са великим протоком у тим земљама моћи ће да се претплате на Нетфликс и одмах да гледају велики број одабраних телевизијских серија, холивуских, домаћих и светских филмова, укључујући и оригиналне Нетфликсове серије које је критика хвалила, када и где хоће на својим телевизорима, таблетима, телефонима и конзолама за компјутерске игре", наводи се у саопштењу Нетфликса.

Нетфликс је стекао углед по својој великој селекцији телевизијских програма, а такође и по својим оригиналним продукцијама које конкуришу традиционалним телевизијским кућама, као што је "House of Cards", који је добио више награда, укључујући и Златни глобус за
главну глумицу Робин Рајт.

Долазак Нетфликса у Француску је дуго очекиван, али истовремено се од његовог доласка плаше у срединама за аудио-визуелне услуге и посебно у биоскопима да ће им одвући гледаоце.

За сада Нетфликс није дао тачан датум када ће покренути операције у тих нових шест европских земаља, нити о ценама месечне претплате, мада обећава да ће бити "ниска".

У САД-у је тренутно претпалата за Нетфликс 7,99 долара. Нетфликс, који је присутан укупно у око 40 земаља, прошлог месеца је најавио повећање претплате за један или два долара, зависно од земље, до краја јуна.

Група је последњих година доста инвестирала у Европи, где је 2012. покренула сервис у Великој Британији, Ирској, Данској, Финској, Норвешкој и Шведској, а 2013. у Холандији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару