Круз: "Европа губи трку"

Потпредседница Европске комисије Нили Круз истакла је приликом јавног излагања крајем прошле недеље да је неопходно да Европа почне прогресивно да развија своје телекомуникације и да је неопходно да се предузму све потребне мере како Европа не би у једном тренутку застала са дигитализацијом.

Приликом јавног излагања Кроузова је представила актуелно стање по питању телекомуникација и појаснила односе Европе и Америке. Највећи проблем заостајања Европе у трци са Америком је неразвијеност ултра-брзих стабилних веза и сервиса преко мобилне телефоније. "Само 2 одсто домова у Европи се претплаћује на интернете брже од 100 Mb/s док су просечне брзине преноса података преко система мобилне телефоније дупло слабији у односу на Америку", рекла је у обраћању потпредседница Европске комисије.

"Неопходно је да се брзо реагује, свет се убрзано мења, технологије напредују, морамо да радимо брзо како бисмо спасили нашу економију", истакла је Кроузова.

Идеја је да се направе "пасоши" за све лиценциране компаније. Дозвола коју су добили за рад у једној од земаља Европске уније проширила би се на рад у било којој другој земљи Европске уније. Подела фреквенција за емитовања као и правила пословања би била координисана међу чланицама.

"Као што европски путници слободно путују, оператори не би требали да имају проблема са различитим правилима и законима у земљама Европске уније. Грађани треба да уживају у понуди и да уједно буду заштићени, из које год да су земље оператори", рекла је Нили Круз у излагању пред члановима Европске комисије крајем прошле недеље.

"Ово је моја идеја: немојмо се свађати око мрвица, направимо већу питу. Мање граница, боље услуге и повољније цене за грађане. Статус Кво није одржив. У сектору телекомуникација, Европа не сме да каска за Америком, у Европи се бележи пад на годишњем нивоу од 2 одсто, у Америци напредак 5 и више одсто", довршила је излагање Крузова.

Потпредседница Европске комисије, Нили Круз, нада се јединственом европском телекомуникацијском тржишту већ почетком септембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару