Читај ми!

ProSiebenSat.1 остаје на DTT-у

Немачка комерцијална ТВ група ProSiebenSat.1 наставиће да емитује своје канале на дигиталним земаљским фреквенцијама у Немачкој. Конрад Алберт, извршни директор за правне послове, дистрибуцију и регулаторне послове, рекао је немачком листу Франкфуртер алгемајне цајтунг да је управни одбор одлучио да продужи уговор са оператером мреже Media Broadcast за три године.

Тако ће канали ProSiebenSat.1 остати на DTT платформи до 2018, објаснио је Алберт. "Тачно је да је DTT скупљи од сателита или кабла као преносне инфраструктуре, али цене нису једини критеријум. Желимо да задржимо све опције како би наши гледаоци могли да примају наше програме", објаснио је Алберт.

Немачка комерцијална ТВ група РТЛ је у јануару 2013. саопштила да ће повући своје програме са DTT платформе до краја 2014. због трошкова, што је изазвало страховања да би и ProSiebenSat.1 могао следити њихов пример, а то би у питање довело будућност дигиталне земаљске телевизије у Немачкој.

Према најновијем извештају, око пет милиона домаћинстава у Немачкој користе DTT платформу за пријем телевизијских сигнала. ProSiebenSat.1 се нада да ће моћи да користи капацитете које је користио РТЛ за сопствене канале како би повећао њихову доступност.

Програми који би могли да се дистрибуирају путем DTT платформе су Sat.1 Gold и ProSieben Maxx, чије се покретање очекује до караја године, као и канал намењен најмлађој публици.

"Ми желимо јасну посвећеност немачких тела задужених за медије даљем развоју дигиталне земаљске телевизије, омогућавајући на тај начин да дистрибуција сигнала на овај начин буде економски одржива", рекао је Алберт и додао да додељене фреквенције за емитовање морају остати на располагању емитерима и не смеју се предати на употребу мобилним оператерима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару