Читај ми!

Састанак посвећен стандардима

20. марта биће одржан посебан састанак посвећен DVB-S2 стандарду под називом: “DVB-S2: више флексибилности и ефикасности за будућност“. Састанак ће бити организован у оквиру конференције Satellite 2013 која ће бити одржана у Вашингтону, а на којој ће говорити стручњаци из компаније DVB и DVB компанија чланица.

За последњих 10 година, сви релевантни актери у великој мери ослањали су се на DVB-S2 и DVB-RCS стандарде за своје пословање и услуге преко сателита. Пример за то јесу DVB спецификације за сателитско емитовање које су у међувремену постале стандард за сателитску индустрију. Међутим, током времена су се променили и захтеви, а технологија је доживела велики напредак.

Данас, динамика прогреса усавршавања стандарда све је убрзанија. Развијена је друга генерација RCS спецификације, која осим побољшања спектралне ефикасности и широке лепезе нових оперативних карактеристика такође покрива и мрежну и мобилну употребу.

Захваљујући спецификацији Carrier ID DVB, решиће се проблем идентификације извора од ненамерних мешања сателитских линкова.

Широк опсег транспондера као додатак на DVB-S2 спецификацију омогућава ефикасну имплементацију пријемника за пријем сигнала из транспондера на опсезима изнад 70 MHz.

Оно што је најважније јесте да је DVB почео да ради на надоградњи DVB-S2 спецификације која омогућава већу флексибилност и побољшану спектралну ефикасност.

Управо ове новине биће главна тема споменутог састанка. Теме панела би требале да обухвате све афирмативне дискусије везане за најновије развоје догађаја, као и полемику о томе како ће они у веома блиској будућности утицати на сателитску индустрију. Такође биће речи и о стандардима који су оквир и поље на којима ће се заснивати телевизија будућности која је већ почела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару