Читај ми!

Смањена испорука телевизора у 2011.

Компанија за глобално истраживање тржишта IMS Research процењује да је дошло до мањег пада испорука телевизора током 2011. године у поређењу са 2010. годином. Такође се предвиђа да ће се много већи пад у испорукама ТВ апарата десити 2012. године.

IMS Research је унапредио своју базу података која се односи на испоруке ТВ апарата и предвиђања са новим информацијама. Те информације које се односе и на испруке ТВ апарата подељене су и по технологији, величини екрана и другим карактеристикама, као и по платформама за пријем сигнала у домаћинствима у 70 земаља. Штавише, та база података укључује предвиђања која се односе на неколико врста ТВ апарата укључујући ту и LED TV, LCD TV, 3DTV и повезане телевизоре.

Процене указују на то да су испоруке ТВ апарата током 2011. године за 0,4 одсто мање него у 2010. години, а такође се процењује да ће тржиште ТВ апарата доживети још један пад у испорукама током 2012. године. Пад испорука ТВ апарата у Јапану 2011. године имао је велики утицај на укупну светску испоруку телевизора.

У IMS Research очекују преокрет у 2013. години, са континуираним растом испорука ТВ апарата током 2016. године, које ће нарочито бити повећане у Латинској Америци, деловима азијско-пацифичког региона, источне Европе, Блиског истока и Африке. Најбржи раст у наведеном периоду очекује се у Латинској Америци са годишњом стопом раста од 3,5 одсто.

Телевизори са додатним функцијама као што су 3D и повезивање на интернет, током 2011. повећали су свој удео на тржишту. IMS Research предвиђа да ће 2016. године у просеку око 40 одсто ТВ апарата који се буду дистибуирали широм света имати 3D могућности, а 70 одсто ће моћи да се повеже на интернет.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 08. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару