Читај ми!

Телевизија уживо и даље водећа

Већина ТВ гледалаца у Великој Британији више воли да програме гледа уживо уместо путем сервиса на захтев или сервиса који пружају могућност гледања пропуштених емисија. Ово се наводи у истраживању Digital Spy-а, које је спроведено на популацији од 3000 испитаника у вези са њиховим навикама које се односе на гледање телевизије.

Истраживање је показало да иако данас постоји велики број сервиса који пружају гледање пропуштених емисија и сервиса на захтев, 75 одсто учесника у анкети је изјавило да би волело да гледа телевизију уживо у тренутку док се емитује.

Резултати су такође показали да се све већи број људи окреће ка мобилним уређајима да би гледали ТВ уживо. Више од четвртине испитаника (25,6 одсто) кажу да користе „ајфон" да гледају ТВ уживо, а 8,8 одсто користи андроид уређаје. Растућа популарност таблет рачунара такође је очигледна. Нешто више од петине (20,5 одсто) учесника истраживања је рекло да гледа ТВ на својим iPad-овима. Упркос снажној популарности ТВ уживо, много људи је рекло да док гледа ТВ истовремено користе и „други екран" како би сурфовали по интернету или постављали коментаре на социјалне мреже. „Фејсбук" је најпопуларнији од тих мрежа са 44,6 одсто испитаника који користе ту мрежу док истовремено гледа ТВ. За „Фејсбуком" следи „Твитер" који користи 39,8 одсто учесника како би размењивали своја размишљања.

Управо због тога што већина више воли ТВ уживо, то не значи да и сервиси који пружају могућност гледања пропуштених програма нису популарни. „Скај" остаје платформа која је најпопуларнија за надокнадно гледање пропуштених програма.

Онлајн услуге за гледање пропуштених емисија су такође популарне са 47,5 одсто људи који гледају садржаје на захтев преко PC-ја или Mac-а. БиБиCијев iPlayer је најпопуларнији сервис на захтев. За њим следи YouTube, а затим iTV Player.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 08. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару