Читај ми!

Испорука телевизора стагнира

Већ другу годину заредом очекује се да ће испоруке телевизора широм света стагнирати. Испорука телевизора у 2012. години на развијеним тржиштима, нарочито у западној Европи и Јапану, биће 11 одсто мања у односу на претходну годину, што је више од предвиђених осам одсто, наводи се у најновијем истраживању NPD DisplaySearch.

И поред овога, очекује се да се оствари пројектовани раст LCD TV тржишта, јер ће преузети део тржишта које су раније заузимали CRT и плазма телевизори, а који бележе пад у продаји.

"Потрошачи у развијеним регионима настављају опрезно да троше, посебно у земљама са високом стопом продора новијих модела телевизора, тако да разлике у ценама могу имати велики утицај", рекао је Пол Гањон, директор NPD DisplaySearch-а за регион Северне Америке. Гањон је додао да многи брендови заузимају више конзервативан приступ, фокусирајући се на добит по сваку цену, тако да се не очекује да девалвација цена буде јака као претходних година.

Очекује се да ће испорука LCD телевизора чинити више од 88,5 одсто укупних испорука телевизора широм света у 2012. години у односу на 82,5 одсто колико је било 2011, а да ће тај број бити виши од 90 одсто до краја наредне године.

Насупрот томе, испорука плазма телевизора оствариће само 5,3 одсто укупних испорука у 2012, што је пад након 2010, у којој је било 7,4 одсто испорука плазма телевизора. Испорука LCD TV ће порасти 7 одсто, односно до 220 милиона јединица у 2012, а у 2013. години тај број ће бити 241 милион. Испорука плазма телевизора ће пасти 24 одсто у 2012, односно до 13,1 милион јединица. Пад ће се наставити и у 2015. години, када ће бити продато до 3 милиона плазма телевизора. Најновија OLED ТВ технологија ће бити представљена на телевизорима великих дијагонала у 2012. години, међутим, продаја ће бити скромна и износиће свега 50 хиљада јединица или мање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 09. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару