Читај ми!

Сателит најзаступљенији у Европи

Компанија за сателитске технологије "Астра СЕС", објавила је да је сателит постао водећа ТВ инфраструктура у Европи, испред земаљског и кабловског пријема, јер га користи око 84 милиона домаћинстава, што је пораст од 22 одсто током последње четири године.

У истом периоду, земаљска телевизија изгубила је скоро 16 милиона домаћинстава, а кабловска више од два милиона. IPTV, ТВ дистрибуција преко телекомуникационих мрежа у IP формату, бележи раст са веома ниског нивоа, до око 16 милиона домаћинстава.

"Астра" опслужује 142 милиона ТВ домаћинстава у региону средње и источне Европе, што је за седам милиона више него прошле године, са стопом раста од скоро 10 одсто у сателитском пријему. Домет "Астриних" сателита бележи раст од 16 одсто у региону средње и источне Европе, што представља 0,8 милиона домаћинстава.

Главна растућа тржишта за сателит прошле године била су Велика Британија, Немачка, Украјина, Пољска и Италија. Највећи покретачи раста су развој дигиталног пријема и висока резолуција (HD). Сателит као водећа дигитална инфраструктура, сада досеже до скоро 44 одсто, од укупно 186 милиона дигиталних ТВ домаћинстава у Европи.

Стопа сателитске дигитализације је 97 одсто, у поређењу са 70 одсто земаљског пријема и 48 одсто кабловског. Више од половине европских ТВ домаћинстава (57 одсто) прима своје сигнале од "Астре" , чији систем дистрибуира 267 HD канала.

Виши потпредседник за послове у Европи Норберт Хелцле је рекао да је тренд у Немачкој, где је сателитски пријем преузео место кабловском по први пут у историји, потврђен у Великој Британији, као и у целој Европи, где је сателит заступљенији од осталих режима пријема.

Сателит је доминантна платформа за дигитални ТВ пријем у средњој и источној Европи са тржишним уделом од 56 одсто. То је такође водећа дигитална инфраструктура са стопом дигитализације од 99 одсто у односу на 31 одсто кабловске и 34 одсто земаљске.

"Астра" сателитски систем стиже до преко 24 милиона ТВ домаћинстава у средњој и источној Европи, укључујући 6,1 милион ТВ домаћинстава која примају свој сигнал DTH (direct-to-home) и готово 18 милиона кабловских и IPTV домаћинстава.

СЕС је водећи светски сателитски оператер, који располаже са 50 геостационарних сателита. Компанија обезбеђује сателитске комуникацијске услуге емитерима, садржај и интернет услуге провајдерима, оператерима мобилне и фиксне мреже и пословним и владиним организацијама широм света.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 09. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару