Читај ми!

Сони развија сопствени ОТТ

Сони жели да направи другачији тип ТВ уређаја. Део замисли је покретање новог ОТТ IPTV сервиса који ће се директно такмичити са традиционалним платформама као што су кабловска ТВ и Сателит DTH, каже извршни директор те компаније Хауард Стрингер у изјави Волстрит џурналу.

Јапанска компанија, која се суочава са повећаном конкуренцијом на тржишту ТВ екрана, обратила се великим медијским компанија како би преговарала о правима која би понудили својим ТВ каналима на интернету у САД. Већ постоји велики број повезаних Бравија ТВ уређаја, блу-реј плејера, апарата за кућни биоскоп и додатних 18,1 милиона повезаних Плејстејшн-3 конзола у САД-у.

Традиционално тржиште ТВ уређаја налази се под повећаним притиском да снизи цене, а компаније које производе потрошачку електронику трагају за начинима да издвоје своје ТВ уређаје у односу на конкуренцију и да пронађу друге изворе прихода.

Један од начина да се то уради јесте повезивање ТВ уређаја директно или преко сет-топ-бокса на интернет, како би се садржај дистрибуирао директно у домаћинства. Филипс је експериментисао са Net TV сервисом. Иако је холандска компанија успела да понуди ограничену бесплатну понуду, као и ону која се плаћа, није успела да направи значајан пробој на тржишту.

Сада се Сони укључио у игру и, судећи по извештајима из САД-а, покушава да понуди алтернативу кабловској и сателитској телевизији нудећи регуларне ТВ програме. Сони већ има искуство на тржишту, али остаје да се види може ли та компанија да убеди оператере програма да исте проследе директно својим гледаоцима, заобилазећи своје традиционалне дистрибутере.

Упркос свим својим могућностима, Гугл има проблема да пронађе прави модел за Гугл телевизију и чак верзија 2.0 не делује као победник. Такође, ни ранија Јутјубова авантура са ТВ каналом не обећава, а чак је и Епл морао да обустави свој ТВ бизнис.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару