Читај ми!

Раст тржишта мобилних видео услуга

Ангажовање мрежа велике брзине и расположивост одговарајућих уређаја који омогућују корисницима да учитавају и пуштају видео садржаје, као и привлачни пакети за пренос података, сасвим је извесно да ће довести до наглог раста у индустрији видео садржаја за мобилне уређаје, преноси RTVN.

Према анализама Global Industry Analysts (GIA), пројекције за светско тржиште за услуге видео садржаја на мобилним уређајима говоре о достизању износа од 30 милијарди долара 2017. године, при чему се посебно издвајају видео и телевизијске услуге као профитабилни сегменти тржишта који ће донети неколико милијарди долара пружаоцима ових услуга широм света. Аналитичари верују да ће они који буду обезбеђивали садржај имати добру зараду од ове потражње, како независни субјекти тако и холивудски студији који почињу да стварају садржаје посебно за мобилне уређаје.

Побољшање квалитета садржаја, заштита садржаја и оквири испоруке вероватно ће довести до бујања могућности услуга видео садржаја за мобилне уређаје током следећих неколико година. Извештај о глобалним стратешким кретањима у пословању са услугама видео садржаја за мобилне уређаје тврди да ће тржиште за услуге видео садржаја за вишеструке начине емитовања, тзв. мултикаст услуге, представљати сегмент са најбржим растом на тржишту видео услуга у САД-у, са приходима којима се предвиђа раст по просечној годишњој стопи од око 38,7% у периоду на који се односи анализа.

Упркос настављању суморних привредних околности, GIA изражава уверење да ће занимање потрошача за учитавање и стриминг видео и телевизијских садржаја намењених мобилним уређајима остати непромењено и током периода рецесије, под условом да привлачност забавних садржаја остане ненарушена и у неповољним економских условима.

GIA закључује да се корисници мобилних уређаја све више окрећу богатијим и сложенијим доживљајима на мобилним уређајима, и да је тржиште за видео садржаје динамично и препуно могућности , а да ће тако бити и у будућности. Сматра се да ће раст бити поспешен увођењем нових видео услуга, нарочито садржајем са YouTubea и све присутнијим телевизијским програмом уживо, као што су вести, временска прогноза и музичке емисије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару