Читај ми!

HbbTV у Уједињеном Краљевству

Дигитална ТВ група (DTG) индустријско удружење за дигиталну телевизију у Уједињеном Краљевству најавила је да je седмо изадање D-Book, која је детаљна спецификација интероперабилности за британску дигиталну земаљску телевизију (DTT) и интернет телевизоре засноване на HbbTV платформи, формално усвојена од DTG савета и DTG техничког савета, преноси DTN.

Прва верзија одељка Б спецификације (интернет ТВ производа и услуга) сада је објављена члановима DTG. Објављен као нацрт почетком ове године, D-Book 7 дефинише критичну интероперабилну коегзистенцију емитерских и броадбенд услуга и уређаја.

Прикупљен од стране произвођача, пружаоца услуга и технолошке заједнице, D-Book 7 је производ двогодишње интензивне сарадње, што је резултирало спецификацијом која максимизира употребу међународних стандарда док истовремено постоји интероперабилност са емисионим системима Уједињеног Краљевства.

Одељак Б D-Book-a 7 биће релевантан за произвођаче, пружаоце услуга и платформи за достављање интернет ТВ производа и услуга на тржишту Уједињеног Краљевства. Да би се омогућило да платформе Уједињеног Краљевства правовремено усвоје D-Book 7, одељак Б, DTG је тесно сарађивао са својим члановима да би испунио захтеве Би-Би-Сијевих HTML апликација, укључујући ту и најновију верзију Би-Би-Сијевог ајплејера и других емитерских плејера за накнадно гледање.

Да би се обезбедила међународна хармонизација стандарда, DTG је у вези са HbbTV, ETSI, Open IPTV Forum (OIPF) и DECE (Ultraviolet). D-Book 7 такође унапређује постојећу DTT емисиону спецификацију Уједињеног Краљевства која је публикована као D-Book 6 од стране DTG у 2009. D-Book 6 је увео DVB-T2 MPEG-4 услуге и тиме омогућио коришћење Freeview HD услуга.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару