Читај ми!

Liberty Global Horizon Gateway

Liberty Global је још једаном најавио Horizon Gateway, нову генерацију сет-топ-боксова (СТБ). Иако је то већ најављено у децембру 2010. године, нови СТБ је сада спреман за продају код UPC кабловског оператора у Холандији који је у власништву Liberty Globala. Комерцијална употреба ће уследити у Холандији, а потом и у Швајцарској и Немачкој, преноси Telecompaper.

Појављивање Horizon бокса одлагано је скоро годину дана. Биће понуђене различите верзије: са хард-диском и без њега, а у 2012. „клијент СТБ", који може бити повезан бежично на Horizon Gateway како би подржао мултирум функционалност.

Чини се да ће Horizon Gateway, раније најављен као Google килер, понудити један „all in one TV". Примарно ће понудити садржај за емитовање, као и широкопојасне садржаје (са веба као што су ЈуТјуб и Фејсбук) и личне садржаје (који се на пример чувају у компјутеру). Укључени су скоро сви елементи који могу бити описани као интернет телевизор: претрага, персонализоване препоруке, мултискрин, мултирум, апликације и претраживачи за остале мониторе (смартфон и iPad), који могу да служе и као даљински управљач за снимање програма. Садржај такође може да се шаље са iPod-а на ТВ, а виџети за социјалне мреже омогућавају корисницима да деле и препоручују садржај својим контактима.

Такође ће бити широк избор доступног садржаја; емитовање: постојећа DVB-C понуда; веб-садржај (ОТТ): достављен преко апликација (тренутно око 60 партнера за размену садржаја); SDK (software developers kit - опрема за оне који раде на софтверу) биће уведено касније да би они који раде на софтверу развијали нове апликације (виџете) којима је приступ могућ једним кликом и VoD (видео на захтев): каталог садржи 3.000 наслова.

Liberty Global, други највећи кабловски оператер на свету после Comcast-a, нуди онима који развијају софтвер велику корисничку базу од 18 милиона потрошача у 14 земаља. Компанија форсира пројекат Horizon као платформу, а не као „уређај", али поставља се питање да ли ће виџет платформа достићи тај обим. Играчи на тржишту као што су Yahoo, Philips и Samsung нуде неколико стотина апликација, што је и даље много мање од стотине хиљада апликација које постоје на мобилном тржишту. Међутим, овде је реч о квалитету; виџетима је потребно да понуде приступ атрактивном садржају.

Liberty Global који има снажну тржишну позицију најавио је један одличан производ захваљујући постојећим односима како са крајњим корисницима тако и са индустријом која пружа садржај. Сада још само треба да добро изрекламира производ не изазивајући било какав отпор или неразумевање међу потрошачима. Ово поставља питање колико ће Horizon Gateway коштати и да ли ће UPC нудити попуст. Као што је то уобичајено код UPC-а, бокс ће се изнајмљивати, а неће се налазити у слободној продаји.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару