Читај ми!

Расте коришћење ОТТ услуге

Још један доказ о континуираном расту коришћења over the top (ОТТ) услуге стигао је у виду Knowledge Networks извештаја који показује раст од преко 30% у последњих дванаест месеци.

Овај раст који се од стране аналитичара описује као "драматичан" је резултат доступности ОТТ услуга на више платформи у погледу емитовања и преузимања. Осим телевизора ОТТ услуга је доступна и на смарт телефонима, таблетима и конзолама за игру.

Супротно схватању неких стручњака и аналитичара у Knowledge Networks-у кажу да се раст може идентификовати у свим старосним добима. Тако су они поделили кориснике на следеће категорије: генерацију Х (узраста 32 до 45), генерацију Y (узраста од 13 до 31) и Бејби бумерс генерација (узраста 46 до 54). Код свих категорија је дошло до повећања коришћења ОТТ услуга.

Постоје разлике у расту међу различитим категоријама. Нпр. у поређењу са Бејби бумерс категоријом генерација Y четири пута више гледа видео записе на мобилним уређајима (30% у односу на 8%).

Истраживање је открило да у старосној групи од 13 до 54 година месечно коришћење алтернативних метода за гледање ТВ програма или филмова је порасло за више од једне трећине за годину дана са 26% у 2010. на 35% у 2011. години. То укључује садржај стримованих или преузетих садржаја који су се гледали на телевизору, компјутеру, лаптопу, смарт телефону, iPod Touch-у или таблетима као што је iPad.

Такође, у оквиру старосне групе од 13 до 54 године месечно коришћење дигиталних услуга на телевизору су порасле скоро 50% у току године, са 13% на 19%. Гледање видео садржаја на конзолама за игру је порасло од 6% до 12%, а гледање видео садржаја на мобилним уређајима је удвостручено на 10%. Употреба видео стриминг ОТТ сервиса, као што је Нетфликс је порасла на сличан начин са 13% на 26%.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару