Читај ми!

3D видео на захтев

VoD или видео на захтев (емитовање сигнала по наруџби) само је један од важних помака који су се десили у индустрији забаве током протеклих неколико година.

Са порастом популарности 3D телевизије уопште и садржаја као што су 3D BlueRay плејери, не изненађује што већ сада постоји знатан број 3D TV мрежа и 3D TV програма који данас пружају 3D VoD видео услуге на захтев.

Недавна истраживањима која је објавио Virgin Media показују да је у 2010. години гледано преко 900 милиона програма. Да бисте имали приступ 3D VoD видео на захтев услугама, потребан вам је или 3D TV или 3D сет топ боксови, ДВР или нека врста прикладних и јаких PC-ја или лаптоп, с тим што је потребно да лаптоп буде опремљен неким специјалним 3D дисплејом који је или уграђен или придодат као 3D монитор.

Већина водећих канала и мрежа широм света већ сада пружају ову услугу у неком облику и можемо очекивати да ће се овој акцији многи прикључити током наредних неколико година, док 3D TV буде преузимао важну улогу на тржишту забаве. Произвођачи 3D TV-a, као што су Sony и Panasonic, озбиљно рачунају на 3D забаву. Уз нове филмове у 3D који се најављују, вероватно је да ћемо видети континуирани раст у тој области.

Потрошачима у Србији је доступна Самсунгова нова услуга Explore 3D (3D видео на захтев -VoD). Ова услуга је бесплатна преко Самсунгове Смарт ТВ платформе. У понуди ће бити 35 бесплатних 3D видео снимака који ће обухватити дечје класике, документарне филмове, филмске трејлере и музичке видео спотове. До краја 2011. године, корисници ће моћи да приступе количини од 70 бесплатних 3D видео снимака преко апликације Explore 3D. Потражња за 3D садржајима расте из дана у дан, али само шачица програма има их у понуди.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару