Читај ми!

Вредност Твитера 7 милијарди долара

Пошто је корпорацију „Твитер" преузео прошле године и постао извршни директор, Дик Костоло је успео да добром организацијом удвостручи капитал Твитера и оствари чак 7 милијарди долара, у односу на прошлогодишњих 3,7 милијарди долара, велики је посао, извештава "Волстрит џурнал".

Док друге социјалне мреже новац измамљују од својих корисника јавно и форсирано постављају рекламе на сваком слободном простору својих портала, Твитер се одлучио да послује са приватним инвеститорима, који не очекују да свој лого виде на свим деловима социјалне мреже Твитер.

Плава птичица постала је симбол најбржих информација на интернету, а корисници не само да се региструју на Твитеру да би читали коментаре својих пријатеља које прате, већ то чине како би имали информације и из света спорта, глобалних сукоба и природних катастрофа.

Америчке аналитичаре још увек чуди ко су ти инвеститори који су у новом циклусу финансирања Твитера уложили нове 3,3 милијарде долара и којом је то тактиком корпорација из Сан Франциска успела да изведе. Познато је једино да је иако у милионима долара, удео произвођача софтвера „Зинга" (Zynga Inc.) и „Групон" (Groupon Inc.) веома је мали у поређењу са другим инвеститорима који су закључили да ће платформа каква је Твитер тек направити бум, јер има добитни потенцијал попут Гуглових производа.

Док се новац зарађује и увећава свакодневно профит корпорације, Твитер и даље запошљава 500 радника, а извршни директор који је "Твитер" преузео прошле јесени, Дик Костоло, најавио је да ће појачати менаџерску структуру у корпорацији, али да ће смисао кратких твитова, како поруке Твитера називају корисници, остати исти. „Промовисани твитови (promoted tweets) су понос Твитера и најбољи начин да се огласе корисници, подсећају на обичне поруке од 140 карактера или мање, појављују се на одређеним корисничким налозима или кад се ручно претражују одређени појмови у претраживачу Twitter.com.

Корпорација „Твитер" створена је 2006. године и до сада има више од 200 милиона регистрованих корисника, и само ове године приходи од малих огласа на Твитеру достигли су око 150 милиона долара прихода.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 05. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару