Читај ми!

CES дан први

Први дан највећег сајма потрошачке електронике на свету је прошао. Излагачи су обрадовали посетиоце многим премијерама како у погледу представљања нових функција самих уређаја тако и све моћнијим синтезама између функција унутар једног апарата.

Међу обиљем новитета представљених на CES-у тешко је одабрати којем уређају дати првенство у вестима. Овде, у Лас Вегасу, заиста се може видети технологија која ће по свему судећи обележити најмање наредну деценију. Све је овде, од масивних таблета до 4K OLED телевизора. У оквиру овога, и велики број нових технолошких решења која се могу премијерно видети.

Почнимо Панасоником. Ова компанија је дала достојанствени одговор на изазов Сонијевог концепта 4K OLED телевизора, једним моделом за који се ипак каже да се много не разликује од Сонијевог. Упркос томе, Панасоник тврди да је то највећи светски екран величине 56-инча, колико је уосталом величина и оног из фабрике Сони! Било како било, овај модел је тежак 27 килограма, дебљине мање од пола инча и има резолуцију од 3.840 x 2.160 пиксела.

Друга велика Панасоникова премијера јесте таблет са 20-инчним екраном, са резолуцијом од 3.840 x 2.560 пиксела и тежином пет килограма. Покреће га оперативни систем Виндоуз 8, користи Интелов Core i5 процесор. Овај таблет је првенствено намењен људима који се баве фотографијом или архитектуром.

А да ли знате шта је „Edge"? Вероватно не знате. Међутим, нећете сазнати ни по завршетку вести, из простог разлога што нико не зна каква је то справа компаније Razer, а изгледа, ни сами произвођачи. Ево како представници овог бренда описују овај уређај: "То је таблет, не то је рачунар, то је конзола.". А уствари то је играчка, по свему судећи, намењена свим узрастима. Изгледа као таблет, али захваљујући различитим додацима, овај уређај се може претворити у ручну конзолу за играње или се прикључује на телевизор као и све остале конзоле.

И да не заборавимо да скренемо пажњу на 5-инчне андроид телефоне који су свакако све већи хит сајмова потрошачке електронике. Управо на овогодишњем CES-у, компанија ZTE је представила свој модел Grand S кога покреће андроид Jelly Bean. Овај смарт телефон поседује камеру од 13 мегапиксела, quad-core процесор који ради на такту од 1,7 GHz као и 4G технологију. У компанији ZTE очекују да ће овај модел утабати стазу будућим моделима из ове компаније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару