Читај ми!

Највећи и најтањи OLED телевизор

Компанија LG Electronics (LG) представила је у Монаку највећи и најтањи OLED телевизор на свету, чиме се отворила нова ера, још од проналаска телевизора у боји. Нови LG OLED телевизор поседује екран дијагонале 55 инча, а захваљујући технологијама 4-Color Pixels и Color Refiner, емитује много оштрије и правилније боје од других модела, наводе у тој компанији.

Захваљујући WRGB технологији телевизор омогућује најпрецизнији и најприроднији приказ, који више прија људском оку. Сваки пиксел емитује црвену, зелену, плаву и белу боју, уместо стандардне комбинације црвена/зелена/плава, која се користи у другим OLED и већини других екрана који се данас производе. Слика је без преклапања боја или губљења контраста, без обзира на осветлење у просторији и угао гледања.

Према речима председника и извршног директора компаније "LG Home Entertainment" Хависа Квона, та технологија, било да ли је реч о 2D или 3D слици, омогућава очување боја и приказ свих детаља без обзира на свеукупно осветљење екрана, што је технолошки неоствариво код LED и LCD екрана.

Екран нуди неограничени опсег контраста и највећу брзину одзива до сада од само 0,02 милисекунде, што је чак 100 пута брже од конвенционалнх телевизора. Модел има и елегантан и једноставан дизајн, дебљина му је само четири милиметра и веома је лаган.

Нови "синема скрин" дизајн готово у потпуности уклања оквир екрана, што додатно повећава квалитет 3D приказа, стварајући биоскопско окружење. Постоји и могућност конвертовања 2D садржаја у 3D.

OLED телевизор поседује и смарт ТВ екосистем, који нуди и више од 1.200 апликација, као и 3D World мени, на коме се могу пронаћи најновија 3D филмска остварења, телевизијске емисије и остали 3D садржаји. "Smart Share Plus" функција омогућава и приступ бројним садржајима са мобилних телефона, ноутбук и таблет рачунара.

Телевизор ће за почетак бити лансиран у ограниченим количинама на одабраним европским тржиштима, док ће у другој половини године бити широко доступан потрошачима широм Европе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару