Читај ми!

Sharp поново у игри

Компанија Sharp са седиштем у Јапану недавно је издала саопштење у коме се најављује излазак на тржиште са новим производом. Реч је о покретању производње дисплеја који се израђују на основу технологије IGZO (на бази индијума, галијума и цинка) за коју стручњаци тврде да је главни адут у производњи које је најавио Епл укључујући ту и њихов смарт ТВ о којем се у последње време све више говори.

Sharp је прошлог месеца почео да производи дисплеје користећи IGZO технологију у једној од својих великих фабрика у Камејами у централном Јапану удаљеној око 300 километара југозападно од Токија. Компанија је такође саопштила да је почела производњу како би изашла у сусрет потражњи на тржишту.

Јапански произвођач, који је један од највећих светских произвођача LCD панела, тренутно је у фази достављања узорака дисплеја који су намењени за мониторе, notebook-ове и таблете. Према саопштењу, нова технологија омогућава унапређење постојећих панела, што практично значи да би на пример високе резолуције могле бити дизајниране на најрационалнији могући начин уз употребу мање енергије и простора за backlighting (позадинско осветљење), као и да такви дисплеји имају могућност уштеде струје и до 90% у односу на оне који су тренутно у употреби.

Иначе, Sharp који је, уосталом као и већина јапанских електронских фирми, недавно претрпео велике финансијске губитке, првобитно је правио своје фабрике за производњу масивних панела. Међутим, пољуљана ликвидност услед мање потражње, али и услед веће конкуренције, учинила је своје.

Излаз из тешке ситуације ова компанија тренутно види у преправљању својих већ постојећих производа са тежиштем на производњи мањих панела за смарт телефоне и таблете. Поред тога, јапански произвођач се такође окренуо и ка спољним инвеститорима. Наиме, прошлог месеца, Foxconn electronics, главни произвођач Епл производа, инвестирао је 806 милиона америчких долара у Sharp и тиме постао највећи поседник акција ове чувене далекоисточне компаније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару