"Генерација 2013" - Александра Ванчевска – Лако до дипломе

Уместо на Медицину, како је планирала, Александра Ванчевска је, пре четири године, уписала биохемију. Науку којој је посвећена види као начин сагледавања света, као врсту језика којим комуницира. О својим плановима по завршетку студија говорила је у марту ове године, као један од чланова “Генерације 2013”, пројекта Јутарњег програма РТС.

Данас, неколико месеци касније, поносна је на диплому биохемичара и "жали" што се први серијал "Генерације 2013" завршава, описијући га као изврсну прилику за другачије сагледавање студентких искустава и проблема, шансу за нова, вредна познанства.

"Дипломирала сам!"

„Сада је све готово. С' једне стране ми је драго због тога, али са друге, има ту и по мало сете, јер је све јако брзо прошло. Ипак, велико је олакшање што се све то завршило. Када погледам четири године уназад, многр ствари су ми, када сам била на првој години, изледале велике, непремостиве, тешке. Било је ту и неспавања.... Ипак, из ове перспективе, сви ми то радимо због нас самих. Не постоји ни један професор или оцена због које ми то треба да радимо", каже Александра.

Докторске студије у Швајцарској

„Добила сам место у Лозани у Швајцарској. Настављам и даље са студијама, још четири године. Немам страх од било какве сутрашњице. Мислим да нисам уплашена због онога што ме очекује наредних година. Ја се свему томе радујем.

Оно што је мени донео пројекат РТС-а „Генерација 2013. је  да мало више размишљам о темама о којима не бих размишљла да нисам у свему томе учествовала. Могла сам да упознам друге младе људе који желе нешто да промене и који желе да допринесу. Мислим да је то највећа вредност који „Генерација 2013" има."

Шта је Генерација 2013.

„Генерација 2013" је мултимедијални пројекат Јутарњег програма Радио-телевизије Србије, конципиран тако да путем друштвених мрежа Гугл плус и Фејсбук и ТВ извештаја у програму РТС-а, прати активности студената завршних година основних и мастер студија универзитета у Србији.

На друштвеним мрежама Фејсбук и Гугл плус више од 1500 пратилаца пројекта "Генерација 2013" активно учествују у дискусијама и  коментарисању студентских тема и дилема.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару