Читај ми!

„Генерација 2013“ – одмор пред крај студија

Период празника и распуста, студенти „Генерације 2013“ углавном су искористили за одмарање. Марко, Драгана, Александра, Филип и Милена увелико спремају своје дипломске радове и кажу да их краткотрајни предах, ипак, није удаљио од крајњег циља - завршетка студија.

У недељи за нама, највреднија је била Александра која је, након празника, осим припрема за дипломски испит, стигла да се пријави и за докторске студије. „Пријавила сам дипломски испит, тако да се студије полако завршавају."

„Ових дана сам положила још један испит и поднела пријаву за дипломске студије. Урадила сам много ситних ствари које сматрам важнима за будућност", каже Александра и додаје да је слободно време, током празника провела „не радећи ништа", читајући књиге, седећи под сунцем, уз опаску да јој „уопште није било жао".

Марко Негован жали што студенти немају мало више одмора, али и констатује да га од краја студија дели још мало испита. „Остала су ми још само три испита до краја. Дао сам све колоквијуме до сада и покушавам да све остало завршим у року. Надам се да ћу већ у јуну бити дипломирани студент", очекује Марко.

Он додаје да би било добро да студентски одмори трају најмање месец дана и да му петнаестодневно празновање није било довољно.

Милену тек чекају обавезе: „С обзиром на то да ми испит још није био, осећам да сам ту где сам била и пре месец дана. На основу знања, уверена сам да сам сада ипак ближе положеном испиту. Иначе, распусти од месец дана су права ствар", сматра она.

Драгани Перовић, краће празновање протекло је у знаку припрема, како каже, најтежег испита на факултету. „Претходни период је био доста напоран, положила сам најтежи испит на факултету и врло сам срећна због тога. Пошто су празници прошли радно, ја ћу се одмарати тек сада. Путујем на апсолвентску екскурзију, па ће то бити прилика да напуним батерије за јунски испитни рок", каже Драгана.

На друштвеним мрежама Гугл плус и Фејсбук, студенти су дискутовали и о најављеном увођењу „обавезних мастера", са циљем унапређења знања будућих дипломаца.

Ипак, било је и оних који сматрају да би обавезни мастер требало увести само онима који имају амбицију да се, по завршетку студија, баве научно-истраживачким радом. Због тога је покренута акција да се та недоумица што пре отклони.

На Фејсбуку је формирана страница са жељом да окупи што више студената, како би на нивоу свих универзитета овај проблем био решен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару